<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=30727" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Премиерът питал Радев дали са хванали избягалия затворник, той отвърнал- "Гоним го"

22 Юни 2018
0 11891

Премиерът ме попита дали сме хванали избягалия затворник, а аз му отговорих "Гоним го", обяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев. Той сподели, че е оптимист по случая. 

 

 

48-годишният Борис Иванов, който е осъден на 13 години лишаване от свобода за блудства и кражби, избяга от мандра, в която работел, докато излежавал присъдата си в затворническо общежитие, в Ловеч на 21 юни. 

 

""

 

На въпрос дали трябва да поеме политическата отговорност и да подаде оставка, министърът заяви, че ако премиерът реши, ще напусне поста. "Всеки министър сигурно ще ви каже "Да, какво като подам оставка, няма да се решат проблемите. Не знам, може и да се решат, като ме сменят с някой по-добър или който се справя по-добре. Тази преценка дали се справя министър добре или не, я прави този, който ни е предложил. Това е премиерът. Освен това премиерът е от тази система, той вижда дали се справяме или не, аз докладвам постоянно какво правим, без да си разказвам мечтите, и знам какво правим с политическия кабинет, с професионалното ръководство и считам, че сме в правилната посока. Трябва ни време", каза министърът, цитиран от Дарик. 

 

Районите, в които подозирахме, че се намира избягалият затворник бяха облетени с вертолет, обяви Валентин Радев.

 

Извършена е проверка на адресите на близките хора на избягалия затворник, но на тях няма никаква следа от него. Органите на реда са посетили фирмата, където затворникът е работил, а в района са организирани контролни пунктови, на които се извършват проверки. Проверява се железопътният и автобусният транспорт, събрани са и свидетелски показания.

 

Вероятно има някакви пропуски в оценката на ръководството на затвора, когато са му променили мерките. Едната от тях е от строг на общ режим, след това от закрит на открит тип през различните години, добави вътрешният министър.

 

„За жалост, това е пропуск. Ето признавам една слабост, която сме установили още по случая с Пелов“, заяви той. 

 

„Работим по въпроса да направим анализ защо нашият служител, ако присъства на промяната на мярката, няма право на глас“, коментира министърът, цитиран от NOVA.

 

„Уверявам ви, че правим всичко възможно и продължаваме да го издирваме“, обяви Валентин Радев. „При случаи на отклонение обикновено затворниците са залавяни, буквално нямаме пропуск. И това лице ще бъде заловено, дано не направи някаква беля, докато успеем“, каза още вътрешният министър. 

 

 

Темата коментира и вицепремиерът Красимир Каракачанов. Според него този случай „налива допълнително в мелницата“ на управляващите, в контекста на внесения от БСП вот на недоверие, който е мотивиран с неуспешната политика на правителството в сектор „сигурност“, предаде БГНЕС.

 

 „БСП има достатъчно вътрешни проблеми. На тях име е ясно, че този вот няма да мине. На тях има трябва стабилизиране на коалицията и продължаване на управлението, за да може те да си решават вътрешните проблеми. На тях едни предсрочни избори не са им изгодни. Този вот е една услуга на управляващото мнозинство, за да консолидира редиците и да гарантира продължаване на управлението“, смята Каракачанов. 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции