<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=30136" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Приятели на Боян организират шествие в негова памет

17 Май 2018
0 6524

Поход в памет на Боян Петров организират в неделя негови приятели. Сборната точка е в квартал Княжево, а след това ще се достигне до местността Копитото на Витоша.

 

 

В сряда издирването на Боян Петров бе прекратено. След две седмици в неизвестност алпинистът не беше намерен от екипите, които обиколиха лагерите и маршрутите към връх Шиша Пангма. Това е всекидневният маршрут на Боян Петров. Желаещите са поканени да дойдат в 9 часа сутринта на 20 май при бар "Шишарката" – в началото на туристическата пътека към Копитото.

 

https://www.facebook.com/events/2032875680310978/

 

""

 

"Ние сме група приятели, които имаха честта да се докоснат до величието и енергията на Боян Петров, докато работехме с него през последните две години. В неделя организираме поход в негова памет по маршрута, за който той постоянно ни разказваше – от Княжево до Копитото. Маршрут, който така и не успяхме да извървим заедно с него", пишат инициаторите.

 

Алпинистът Боян Петров е българинът с най-много, общо 10, изкачени върхове над 8000 метра, пише vesti.bg.

 

 

Ето какви препоръки дават организаторите към хората, които искат да се включат:

 

"Маршрутът е дълъг около два километра и половина, като денивелацията е около 650-700 м. Това превръща пътеката в доста стръмна на места. Моля ви, бъдете внимателни. Молим, който има възможност да дойде без автомобил, за да не объркваме движението за хората, които живеят или минават от там.

Напомняме си и да си вземете нещо за писане, защото дневникът на Боян е по пътя…

Идеята на събитието е да се съберем приятели и заедно да качим пътеката, по която тренираше Боян за върховете."

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции