<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=30653" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Приятелят и убиец на Ивета през сълзи: Обичах я много!

19 Юни 2018
0 10109

27-годишният Теньо Енчев, който беше задържан за убийството на 19-годишната си приятелка Ивета, заяви, че съжалява за случилото се. Ивета издъхна в болница след побой с юмруци и ритници, нанесен ѝ от Енчев в събота вечерта. Той бе задържан и обвинен за смъртта ѝ. Двамата имат дете на две години и осем месеца.
 

„Съжалявам за това, която се случи. Всичко стана при семеен скандал“, обяви пред съда 27-годишният Енчев.

 

По искане на държавното обвинение съдът го остави в ареста. Според прокурора съществувал риск обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление. Съдът прие мотивите на обвинението и задържа под стража мъжа.
 

Енчев коментира през сълзи: „Съжалявам, защото беше човек, който много обичам. Съжалявам много за това. Искам да остана в ареста.“ Той е привлечен като обвиняем за убийство, извършено с особена жестокост, по мъчителен за жертвата начин.
 

„Това момче е жертва на системата. След навършване на осемнадесетата си година е лежал шест години по затворите и арестите. Това обаче, че е искал да създаде семейство, показва, че е имал желание да се промени“, заяви служебният защитник на Енчев – Пламен Генов.

 

"Той е дете на разведени родители. Разделени още в началото. Престъплението, извършено сега, е плод на всичко онова, което се е случвало с децата на прехода", подчерта юристът. И допълни: "Имайки предвид липсата на баща и родителската грижа към него в ония години, виждаме какво се получава днес. И тази системност в престъпленията показва, че превенцията и всички мерки на местата за лишаване от свобода, са недостатъчни".

 

Източник: Дарик

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции