<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=30525" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

При нелеп инцидент в турски хотел загина българско дете

13 Юни 2018
0 34771

Огромна трагедия сполетя семейството на тенора Веселин Вачев. На 6 юни, докато са на почивка в турски курорт, при нелеп инцидент загива 7-годишната им дъщеря Вивиан Вачева. За случая съобщава лелята на Вивиан – Мисис България Мари Вачева.

 

 

"Отиде си нашето слънчице прекрасно, красиво и талантливо. Защо трябваше да ни напуснеш толкова рано“, пише Мари. Родителите на детето, което е починало след спускане по водна пързалка в петзвезден хотел в Турция, търсят съдействието на държавата за разследването. Вивиян се пуска за последно на пързалка от аквапарка към хотела. „И тя ми каза – Тате, удариха ме в коремчето. Олюля се, загуби съзнание, падна в ръцете ми”, разказа бащата на момичето -Веселин Вачев.
 

За няколко часа детето е преместено в три болници в два града – със спукан далак и кръвоизлив в стомаха. "Аз видях ада на тази земя, преживях смъртта й три пъти”, сподели майката на детето Антония Вачева.
 

В последната болница полиция посреща семейството и докато лекарите се борят за живота на момичето, те подписват документи, които не разбират.
 

„Не знаем какво сме подписали. Наистина не знаем, но те ни казаха, това е стандартна процедура”, обясни Веселин Вачев.
В България родителите започват да се съмняват, че с подписа си са оневинили хотела и са помогнали на разследващите да потулят случая. Сигурни са, че пързалката е била опасна и без спасител.
 

„Ако след Вивиян не се беше пуснало веднага следващото дете, тя сега щеше да е жива. Смятам, че това е било предотвратимо”, допълни Антония Вачева. В момента семейството прави постъпки към външно министерство за съдействие, за да може да изискат всички документи по разследването. Търсят и адвокат в Турция, пише segabg.com.
 

Външният министър Екатерина Захариева обяви тази сутрин, че министерството е готово да изслуша родителите и да се намеси в случая.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции