<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46964" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Продават живи коали, пауни и вълци за готвене на пазар в Ухан, въпреки вируса (снимки)

23 Януари 2020
0 1292

Докато светът гледа с тревога към Китай, където върлува нов мистериозен и опасен вирус, се оказва, че на пазарите в страната свободно се продават всякакви живи диви животни. Живи коали, малки вълчета, змии, плъхове и други животни се предлагат за готвене по сергиите в централния град Ухан в Китай, съобщава Daily Mail

 

НОВИЯТ МИСТЕРИОЗЕН ВИРУС ОТ КИТАЙ, КОЙТО ВЕЧЕ ВЗЕ ЖЕРТВИ. КАКВО ЗНАЕМ ДО МОМЕНТА?

 

 

""

 

 

Здравните власти предупредиха, че опасният коронавирус може да произхожда именно от диво животно. Вече 17 са жертвите на опасното заболяване в Китай. Заразени има в Южна Корея, Япония, Тайланд и САЩ. Гао Фу, директор на китайския център за контрол и превенция на болестите, заяви в сряда, че вирусът вероятно идва от "диви животни на пазара", въпреки че точният източник остава неопределен. 

 

 

""

 

 

СМЪРТОНОСНИЯТ КОРОНАВИРУС ОТ КИТАЙ ВЕРОЯТНО ВЕЧЕ Е ДОСТИГНАЛ ДО АВСТРАЛИЯ

 

 

Списъкът от диви животни, които се предлагат, е доста дълъг и включва живи лисици, крокодили, вълци, саламандри, змии, плъхове, пауни, коали и друг див дивеч. В списъка има общо 112 диви животни и животински продукти. "Прясно заклани, замразени или доставени до вашата врата", се рекламира в ценоразписа.

 

 

""

 

 

След сигналите за потенционално опасна храна, пазарът е затворен. Местни медии дори публикуваха снимки на запечатан и сложен под карантина търговски обект.  Въпреки, че пазарът е затворен за дезинфекция, търговци твърдят, че продажбата на диви животни продължава да се осъществява незаконно.

 

 

""

 

 

Източник: Daily Mail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции