<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39885" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Има ги от век...

Продажбите на куршумоустойчиви раници в САЩ скочиха с 300% след масовите стрелби

13 Август 2019
0 2025

Американските компании, произвеждащи куршумоустойчиви раници споделиха, че имат пик на продажбите на стоките си след последните три масови убийства в САЩ, съобщава The Guardian. Кадри от едното от тях – в търговска верига в Ел Пасо,Тексас може да видите във видеото по-горе.

 

20 УБИТИ И 26 РАНЕНИ СЛЕД МАСОВА СТРЕЛБА В ТЪРГОВСКИ ЦЕНТЪР В ТЕКСАС (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

Продажбите са се засилили заради притесненията на родителите, че децата им могат да станат жертва на следващи училищни нападения, както и твърде слабата им надежда за смислен контрол над разпространението на оръжия от страна на политиците. Раниците са едно от малкото средства, увеличаващи шансовете за оцеляване на децата при подобни ситуации. 

 

9 УБИТИ В ДЕЙТЪН, ОХАЙО, ПРИ ВТОРА МАСОВА СТРЕЛБА В САЩ В РАМКИТЕ НА ЧАСОВЕ (ВИДЕО)

 

Три такива компании – "Булет Блокър", "Тъфи Пакс" и "Гард Дог Секюрити" са обявили, че са отбелязали значително търсене на продукцията им в дните след масовите стрелби, съобщи CNN.

 

 

""

 

 

 

Подобен ръст следваше и след минали стрелби, като тази в Паркланд, Флорида от предишната година. "Гард Дог Секюрити" започна да продават раниците си след стрелбата в Санди Хуук през 2013 година. 

 

17 ДУШИ ЗАГИНАХА ПРИ СТРЕЛБА В УЧИЛИЩЕ ВЪВ ФЛОРИДА (ВИДЕО)

 

 

""

Повечето куршумоустойчиви раници за деца издържат на 9мм и 44-калибър магнум амуниции, но не и на тези от автоматична пушка

 

 

Тази година и четвърта фирма – "Армор Ми", започна да продава такива продукти. "Раницата е направена на първо място да изглежда красива и стилна", казва Габи Симони от компанията. "И освен това има панели, които те защитават от куршуми. Тази раница ще увеличи шансовете ти за оцеляване."

 

 

 

""

"Тъфи Пакс" произвежда раници с подложки, направени от балистично-издържливи влакна, които могат да спрат повечето пистолетни боеприпаси 

 

 

Всъщност има много малко конкретни доказателства, че подобни раници, които варират между 100 и 500 долара (от 175 до 870 лева), наистина са ефективни при ситуация със стрелба, и някои от компаниите, които ги продават са подложени на критика заради рекламите им, че имат сертифицирана степен на сигурност на материалите, които използват. 

 

Повечето такива продукти имат много ниска ефективност срещу мощните полу-автоматични пушки, каквито все по-често се използват напоследък при подобни масови стрелби.

 

Абсурдността на оръжейната епидемия в Америка се обобщава много точно от Камала Харис, кандидат за президент от Демократическата партия, която наскоро каза: "Вашите покупки за първия учебен ден не би трябвало да включват куршумоустойчива раница."

 

 

Източник: The Guardian

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции