<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42561" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Путин предрече, че източноевропейски страни ще напуснат ЕС до няколко години

20 Ноември 2019
0 1419

Страни от Източна Европа след няколко години могат да обмислят излизане от ЕС. Това заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от TAСС.

 

Според Путин противоречията вътре в ЕС са се породили заради особеностите на разпределението на данъците. Той каза, че това става по начин, по който значителна част от данъчните средства на водещи страни от Европа отиват в подкрепа на тези, които досега не са достигнали определено равнище на икономическо развитие и става дума за десетки милиарди евро.

 

 

""

 

 

"Към 2028 година някои страни от Източна Европа ще достигнат такова равнище на икономическо развитие, при което те ще престанат да получават грантове и различни видове подкрепа от европейския бюджет, а ще трябва да плащат така, както прави Великобритания. И не съм убеден, че няма да им дойде наум, както стана със самата Великобритания, да излязат от ЕС", каза руският лидер.

 

Путин увери, че Русия е заинтересована от запазването на Европейския съюз, тъй като иска да има работа "с предсказуем, разбираем партньор".

 

 

""

 

 

"Ние с тревога наблюдаваме това, което става там, тъй като значителна част от нашите златно-валутни резерви е номинирана в евро и за нас, въпреки падането на търговския стокооборот след различните санкционни решения, Евросъюзът остава най-големият търговско-икономически партньор. Затова сме заинтересовани от това всичко да се запази и да функционира ефективно", каза още руският президент.

 

ПУТИН ДЕМОНСТРИРА СИЛА ВЪВ ФИТНЕСА (ВИДЕО)

 

"Не знам ще се удаде ли, предвид това неголямо количество тенденции, за които споменах сега, да се запази Евросъзюът в сегашния (му) вид, но знам, че лидерите на европейските страни знаят за това, мислят за това, и имат различни сценарии, как да консолидират членовете на Евросъюза, да постигнат по-устойчиви форми на интеграция. Дали ще успеят или не, не знам, но аз, във всеки случай, искам да им пожелая успехи", допълни Путин.

 

 

Източник: TAСС

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции