<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=61935" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Главният ком...

Първият полицай с Covid-19 у нас разказа как е преминал през заболяването (видео)

16 Април 2020
0 3246

“28 дни бях отделен от моето семейство, приятели и роднини ми помагаха. Носиха ми храна. Дните минаваха бавно”, сподели пред Нова тв граничният полицай Томислав Атанасов. Той е първият диагностициран с коронавирус служител на МВР.

В разгара на епидемията той работил на първа линия на летище София. За него последния месец минал между четири стени, сам и далеч от семейството си.

Граничният полицай развил първите симптоми на коронавируса броени дни, след като в България бе обявено извънредно положение.

“Осигурявахме обществените зони на Терминал 1 и Терминал 2. Тогава беше пикът на прибиране на хора от други държави. Редовно имаше полети от Италия, Испания, Англия”, каза Томислав Атанасов.

“Почувствах отпадналост. Имах лека кашлица. Не съм имал температура, по-висока от 36,5. Помислих, че това е нормален грип. Отивайки на работа, телесната ми температура беше проверявана. Използвахме и медицински маски”, сподели още полицаят.

“Отпадналостта изчезна след 5-тия ден. На десетия спрях антибиотиците, защото всички симптоми бяха изчезнали, а снимката на дробовете ми беше почти перфектна”, разкри той.

След месец лечение и изолация, както и два отрицателни теста, Томислав вече се е изчистил от вируса, но все още е в болничен. Успял е да се види с част от близките си.

Източник: Нова тв

Снимка: Pixabay

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции