<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39790" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Пътник в самолет спаси малко момиченце от задушаване

09 Август 2019
1 9623

Пътник в самолет спаси живота на малко момиченце, което се задавило с бонбон, пише Ladbible.

 

 

Майката на детето похвали своя герой и разказа вълнуващата история.

 

 

""

 

 

Кирсти Рийд, която е на 37 години, летяла заедно с четиригодишната си дъщеря Самър с полет до Нюкасъл.

 

 

Майката дала на детето си ментов бонбон, за да облекчи дискомфорта в ушите от високото налягане в кабината на самолета. Докато плетяла плитка на Самър, момиченцето започнало да кашля и да се дави. Изведнъж Кирсти осъзнала, че детето се задушава.

 

 

""

 

 

"Свалих ѝ колана и започнах да я тупам по гърба, но тя гледаше ужасена и не можеше да си поеме въздух“, споделя майката. „Ръцете и краката на детето ми се мятаха, но тя не издаваше шум. Лицето ѝ изглеждаше толкова измъчено“, каза още Кирсти.

 

 

Джордан Лоури, на 25 години, се връщал от почивка и решил да поспи по време на полета. Изведнъж бил събуден от крясъците в самолета. Той скочил от седалката, буквално избутал всички пътници и директно приложил хватката на Хаймлих.

 

 

""

 

 

Джордан казва, че е гледал видеоклип дни по-рано, в който сервитьор спасява живота на човек, използвайки точно същата хватка на Хаймлих. Методът изисква помощникът да застане зад давещия се човек и да го стисне с ръце в долния край на диафрагмата, притискайки дробовете му. Така се образува налягане, което освобождава предмета, заседнал в трахеята.

 

 

""

 

 

 „В този момент напълно се вцепених и не знаех какво да направя, за да я спася, освен да я тупам по гърба. Дори не знаех за този метод. Ето как едно случайно видео може да спаси нечий живот“, каза още майката на детето.

 

 

Източник: Ladbible

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции