<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=21442" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нагло изпрев...

Пътни нарушения: Шофьор на паяк не знае къде се намира (ВИДЕО)

10 Април 2016
0 31215

Наш зрител засне репатриращ автомобил в София с шофьор, който очевидно не знае къде се намира. Наглото отношение на пътя спрямо правилата и спрямо другите участници в движението е практика, но е особено дразнещо, когато се извършва от хора, претендиращи, че спазват закона. Ето цялото писмо на възмутения човек:

 

"Действието се развива на площад "Подуяне", в непосредствена близост до центъра на София, в час-пик (около 19 часа) на 28.03.2016.

 

Автомобилът за принудително репатриране се движи по бул. "Мадрид" в посока пл. Подуяне в средната лента на платното (предвидена за движение направо) и изпреварва колона от около 50 автомобила, наредили се в лентите, регламентирани за ляв завой към бул. "Ситняково". Същият също има намерение да завива наляво, но очевидно няма никакво желание да изчака, както е по закон и както принципно е редно. Нямам спомен в правилника да съм чел, че превозните средства тип “паяк” са със специален режим.

 

ПОТЕНЦИАЛЕН УБИЕЦ

 

Дотук нищо прекалено скандално, особено с оглед на наглия стил на шофиране, характеризиращ се в потъпкване на всякакви правила за движение, превърнат в норма от МПС, в което по стечение на обстоятелствата има полицаи. Съзнавам, че последното звучи като спекулация, с оглед липсата на конкретни доказателства в настоящото писмо, но вярвам сте наясно, че това е обществената нагласа и тя, харесва ли ви или не, не е случайна.

 

Та, да продължа с развитието на ситуацията – паякът изпреварва отдясно всички и застава далеч пред първия автомобил, чинно подредил се за ляв завой. С една дума – извършва нагло пререждане от значителен мащаб.

 

ЖУРНАЛИСТИ СПАСЯВАТ ЧОВЕК ОТ ОГНЕНА СТИХИЯ

 

Мястото, на което застава, е значително отдалечено 15-20 метра) от стоп-лентата, на която се предполага да се спре. Нещо повече – то е почти в средата на площада и заставайки там, автомобилът за репатриране пречи на потока автомобили, идващи от бул. "Ситняково" и продължаващи на зелен сигнал направо към бул. "Данаил Николаев" и наляво към бул." Мадрид". Той премива на червен сигнал и застава в средата на площада, на пътя на зеления поток.

 

Именно там той, пречейки на потока от автомобили, изчаква, за да продължи пътя си наляво, към бул. "Ситняково".

 

""

 

Тук очевидно имаме нарушения на доста клаузи от ЗДП, но най-неприятното е наглото отношение към останалите участници в движението, а именно – пререждането, преминаването на червен сигнал и препречването на пътя на значителен брой автомобили.

 

Не на последно място искам да спомена, че в паяка имаше полицай, който, по принцип, освен да защитава доходите си и неимоверно многото и общия (защото навярно има и изключения на полицаи, които вършат работа, с които за мое нещастие на съм щастието да се сблъскам) случай незаслужени социални придобивки, следва и да ги заслужи. И понеже, пак според обществената нагласа, е прекалено много да се очаква именно полицаите да се грижат за спазването на правилата, можем поне да се надяваме, че те самите ще ги спазват и ще дават пример. Поне това. Но… уви, виждаме, че очевидно и тази ни надежда е доста оптимистична.

 

Нямам идея, нито пък очаквания какво ще се случи от тук нататък и дали ще се вземат мерки по този конкретен случай, но за собствена утеха исках да го споделя.

 

Благодаря ви за вниманието!"

 

Освен до нас, човекът праща кадрите и до полицията. Очакваме от тях адекватна реакция! Междувременно продължавайте да пращате сигналите си през платформата Вие ги хващате, ние ги пускаме.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции