<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=35016" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Регионалният министър: Ще струва над 1 млрд. лв. да изкупим частните терени по Черноморието

15 Февруари 2019
0 1826

Държавата ще трябва да отдели над 1 млрд. лв. ще трябва да отдели държавата, за да бъдат изкупени частните терени по Черноморското крайбрежие, твърди министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

 

 

 

 

"Нека да попитаме българските граждани искат ли в пясъците на Черноморието да изтече една магистрала и над 1 млрд. лв. да бъдат дадени за изкупуване на тези терени. Всички тези терени са попаднали в частни ръце в периода 2006 – 2007 г. чрез заменки или връщане на собственици като земеделски земи, впоследствие обаче са променили предназначението им и попадат в урбанизирани територии с разрешение за строеж", добави тя.

 

 

По думите й, има терени, в които дюните са малка площ.

 

 

"Тогава за мен е неоправдано от терен 40 декара да отчуждим 100 квадрата дюни, защото останалата част на терена остава с възможност за строеж", посочи министърът.

 

 

Аврамова каза, че такъв е случаят с терен на плажа Корал.

 

 

"За този терен има заповед за спиране на строителство от 2014 г. от МОСВ, тази заповед е потвърдена от ВАС и в момента там не може да се строи. Не са стартирали никакви процедури по екологичното законодателство, за да се получи разрешение и отпадане на тази заповед", обясни тя.

 

 

Източник: dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции