<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42062" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Редовното пиене при родителите има отрицателно въздействие върху децата, сочи изследване

05 Ноември 2019
0 536

Повече от една трета от децата в Обединеното кралство са засегнати отрицателно от употребата на алкохол от родителите им. Очевидна връзка се наблюдава между количествата алкохол, изпивани от родителите и вредното им въздействие върху децата, съобщава The Guardian. Налице е засилваща се конфликтност и непредсказуемост, дори ако родителите не са просто алкохолици. 

 

 

""

 

 

Изследването, което проучва ефектите от редовното пиене, открива видима връзка между количествата алкохол, употребявани от родителите, и нарастващото негативно въздействие сред децата, станали свидетели на тяхното пияно или дори само подпийнало състояние. 

 

Твърди се, също така, че децата са по-склонни да признават за проблеми с алкохола при родителите си, когато подбудите им за пиене са свързани с отрицателни емоции. 

 

Изследването, публикувано в списанието "Алкохол и алкохолизъм", съобщава че три пети от 997 родители признават, че са употребили алкохол, за да се справят с депресивни усещания и да избягат от проблемите. А 95% твърдят, че пият, за да се отпуснат и почувстват щастливи. 

 

Отчетено е, че при децата между 10 и 17 годишна възраст отрицателното въздействие се изразява в липса на внимание към тях, изпращането им в леглото по-рано или по-късно от обикновеното, както и зачестили скандали между родители и деца и повишена непредсказуемост. 

 

 

""

 

 

Официално указание, публикувано от властите през 2009 година, обръща внимание върху опасността редовното пиене на родителите да подбуди употреба на алкохол и при децата им. В действителност обаче, фактите сочат, че въздействията в по-голямата си част са индиректни. Авторът на изследването обръща внимание, че е необходимо указанието да бъде актуализирано, така че родителите да могат да вземат информирани решения. 

 

НА ОСМО МЯСТО СМЕ В СВЕТА ПО КОНСУМАЦИЯ НА АЛКОХОЛ, ЗАДМИНАХМЕ И РУСНАЦИТЕ

 

Според публикувана статистика британците се напиват по-често, отколкото поданиците на други 35 водещи икономики в света. Хиляди хора умират всяка година в следствие на заболявания, причинени от алкохола, особено такива на черния дроб. 

 

 

Източник: The Guardian 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции