<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=40552" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Родителите на най-богатото YouTube дете са на косъм от разследване

09 Септември 2019
0 1623

Родителите на едно най-популярните деца в YouTube – Райън – са заплашени от разследване заради подадена жалба в американската комисия по търговия, съобщава Ladbible. Каналът на 8-годишното момче е един от най-популярните и печеливши. Във видеата си Райън разопакова и показва детски играчки, разказва за тях и ги оценява. Според различни данни каналът му RyanToysReview има над 21 млн. абонати. За една година печалбите от него са около 22 млн. долара. Заради голямата си популярност Райън има сключени договори със световни търговски вериги като Уолмарт, които продават линия играчки с неговото име.

 

Заради платеното съдържание във видеата му обаче неправителствена организация е подала жалба срещу родителите на Райън. В нея се твърди, че има много случаи, когато такъв тип съдържание не е ясно обозначено, което пък води до заблуда у зрителите. В 90% от случаите Райън показва играчки, за които му е платено, но това не винаги се разбира, твърдят от организацията Truth In Advertising

 

 

""

 

"Често е трудно да се разбере дали невинните (и не чак толкова невинни) лудории във видеата са платени. Още по-трудно и дори невъзможно е за деца в предучилищна възраст. Когато едно видео в YouTube е директно насочено към деца под пет годишна възраст и в него са смесени реклама и оригинално съдържание, за децата е невъзможно да ги различат", пишат оттам.

 

Родителите на Райън Шион и Лон Гуан отговарят в специално изявление, че винаги са спазвали всички изисквания и винаги са обявявали платеното съдържание. Те допълват, че подкрепят усилията и на институциите и производителите, които се опитват да защитят потребителите в интернет по-добре.

 

Източник: LadBible

 

 

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции