<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=29612" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Руски разследващ журналист пада фатално от петия етаж: убийство?

16 Април 2018
0 3111

32-годишния Максим Бородин е приет в болницата в четвъртък (12 април) след като е паднал през прозореца на своя апартамент на петия етаж. Три дни по-късно той все още е в състояние на кома, когато умира от раните си. 

 

 

От полицията съобщават, че на този етап не разглеждат смъртта на Бородин като убийство – апартаментът му е бил заключен отвътре и не е имало следи за влизане с взлом. Не е намерена и бележка за самоубийство. 

 

Негова колежка, Полина Румянцева от руската информационна агенция "Нов ден", не вярва той да е направил опит да се самоубие. 

 

""

 

Друг познат на журналиста, Вячеслав Башков, пише във Фейсбук, че Бородин се е свързал с него в 5 ч. сутринта на 11 арил, за да му каже, че около сградата му има маскирани субекти носещи камуфлажни дрехи. Той пише, че Бородин е звучал притеснен, но не истеричен или пиян. По думите му, той е смятал, че скоро ще искат да претърсят апартамента му и че най-вероятно чакат за съдебна заповед. Дори помолил Башков да му намери адвокат.

 

Час по-късно Бородин се обадил повторно на Башков, за да му каже е направил грешка и че хората, които е видял, всъщност са били служители на сигурността извършвали нещо като тренировка.

 

"Не му се обадих след това," пише Башков, "въпреки че очаквах да напише нещо във Фейсбук. Но той не го направи и на 13 април медиите съобщиха, че след като Максим е бил открит в безсъзнание под неговата терасата, сега се намира в спешното отделение." 

 

САЩ, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ И ФРАНЦИЯ НАНЕСОХА ВЪЗДУШНИ УДАРИ В СИРИЯ (ВИДЕО)

 

Като разследващ журналист, често статиите на Бородин са били на тема криминални дейности и корупция. През последните седмици на своята кариера, той се занимава основно с убитите в Сирия руски наемници, още познати под името на частната руска армия “Вагнер”. 

 

Източник: RFE/RL

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции