<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46616" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Тенисистка и...

Самолет изхвърли гориво над деца в училищни дворове в Лос Анджелис (видео и снимки)

15 Януари 2020
0 2998

Самолет на Делта Еърлайнс изхвърли принудително гориво над училищни дворове в Лос Анджелис, САЩ, в които са играли множество деца, пише New York Times. Най-малко 60 човека са с леки наранявания. От компанията съобщават, че на борда на самолета е възникнал технически проблем и изхвърлянето се е наложило, за да се намали от тежестта му.

 

 

Самолет изхвърли гориво над деца в училищни дворове в Лос Анджелис (видео и снимки)

 

 

Скоро след излитането си от международното летище в Лос Анджелис с полет 89 на Делта Еърлайнс, пилотът внезапно направил маневра и насочил самолета обратно, вследствие на повреда в двигателя, се казва  в съобщение от екипа на компанията. По пътя за летището самолетът изхвърлил резервно гориво по протежение на цялата 8-километрова отсечка до пистата за кацане, в която попадат пет основни училища и една гимназия. Поне в едно от училищата деца са играели на двора в този момент, твърдят противопожарните служби.

 

 

Самолет изхвърли гориво над деца в училищни дворове в Лос Анджелис (видео и снимки)

 

 

Учениците и персонала са се оплакали от леки дразнения по кожата и дихателни проблеми, но никой от пострадалите не е потърсил специализирана медицинска помощ.

 

 

Самолет изхвърли гориво над деца в училищни дворове в Лос Анджелис (видео и снимки)

 

 

Самолетът Боинг 777-200 е излетял в 11:32 с полет до Шанхай, но се върнал обратно на пистата, съобщават от летището и допълват, че никой от пасажерите на борда не е пострадал.

 

 

КОЛЕЛО НА САМОЛЕТ ПАДНА ПО ВРЕМЕ НА ИЗЛИТАНЕ (ВИДЕО)

 

 

Много самолети, особено тези, използвани при дълги полети, носят толкова много гориво, че излитат с общо тегло над максималното при аварийно кацане. Ако междувременно обаче полетът бъде прекъснат скоро след излитане, самолетът все още може да има значително наднормено тегло.

 

 

В подобна ситуация пилотите имат три възможности. Те могат да летят в кръг, докато изгорят наднорменото гориво. Или да кацнат принудително, което създава риск от катастрофа. Или да изхвърлят горивото по време на полет, което обикновено става с изпръскване през дюзи, разположени на крилата, ако самолетът е оборудван с такива. При възникване на критична ситуация летенето в кръг се избягва поради липса на време.

 

 

Изхвърленото самолетно гориво, което е подобно на керосина, се изпарява във въздуха. От компанията Боинг, водещ производител на самолети, изчисляват, че ако горивото се изхвърля на височина от 1500 до 1800 метра или по-високо, горивото би трябвало да се превърне в пара. Диспечерите на полетите са инструктирани да позволяват изхвърляне на гориво на височина поне от 600 метра в рамките на 8 километра.

 

 

 

 

Видео, споделено в Tweeter показа как родители прегръщат децата си след като са били допуснати до мястото.

 

 

НЕЛЕГАЛЕН ПЪТНИК ПАДНА ОТ КОЛЕСНИКА НА САМОЛЕТ В ГРАДИНАТА НА КЪЩА В ЛОНДОН (ВИДЕО)

 

 

 

 

Източник: New York Times

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции