<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=36225" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Компилация о...

Саудитска Арабия хакна телефона на шефа на Amazon Джеф Безос? (видео)

31 Март 2019
0 3030

Сътрудник на главния изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос съобщи, че саудитското правителство има достъп до телефона на Безос и е получило лична информация от него.

 

 

 

Гавин де Бекер, дългогодишен консултант по сигурността на предприемача, каза, че е приключил разследването си за публикуването през януари на изтеклите съобщения между Безос и Лорън Санчес, бивша телевизионна водеща. Според вестник National Enquirer, Безос се срещал с нея.

 

 

Малко след като тази информация стана предмет на таблоидни истории, той и съпругата му Макензи обявиха, че се развеждат.

 

През февруари Безос обвини собственика на National Enquirer, че се опитва да го изнудва чрез заплаха за публикуване на „интимни снимки“. В статия за уебсайта на The Daily Beast, Де Бекер заяви, че компанията-майка на National Enquirer, American Media Inc, е поискала от него да отрече да намерините доказателства за „подслушване или хакване в процеса на събиране на новини“.

 

 

"Нашите следователи и няколко експерти заключиха с голяма увереност, че саудитците имат достъп до телефона на Безос и са придобили лична информация", пише Де Бекер.

 

 

Според него, Саудитска Арабия е насочила атаките си към вестник "Вашингтон поуст", който е собственост на Безос. Това се случва след смъртта на един от журналистите на медията – Джамал Хашоги – през миналата година в Турция. Хашоги, гражданин на Саудитска Арабия, беше убит в саудитското консулство в Истанбул през октомври.

 

 

"Някои американци ще бъдат изненадани да научат, че саудитското правителство е имало намерение да атакува Джеф Безос от миналия октомври, когато "Вашингтон поуст" започна безмилостно отразяване на убийството на Хашоги", пише Де Бекер.

 

ЦРУ заключи, че убийството на саудитския журналист вероятно е било поръчано от саудитския принц Мохамед бин Салман.

 

Източник: Гардиън

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции