<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=25769" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Полицаи се на...

САЩ атакуваха "Ислямска държава" в Афганистан с "майката на всички бомби" (ВИДЕО)

14 Април 2017
0 17313

"Ислямска държава" в Афганистан е била атакувана от САЩ с най­-мощната им неядрена бомба.

 

По данни на Си Ен Ен целта на удара е било унищожаването на тунели на терористите на ИД. Ударът с бомбата GBU­43 с тегло около 10 000 килограма е бил нанесен около 14.30 ч. по Гринуич в афганистанската провинция Нангархар.

 

Там миналия уикенд американски военен бе убит в операция срещу джихадистите. В американската армия въпросната бомба е наричана "майката на всички бомби", отбелязват агенциите. За първи път този тип бомба се използва в бой и е била хвърлена от самолет MC­130, уточнява Пентагонът.

 

Говорителят на Пентагона Адам Стъмп каза, че бомбата съдържа около 11 тона експлозиви, предаде Асошиейтед прес. Тя е била хвърлена по подземен комплекс, за който се предполага, че е бил използван от бойци на ИД. По­късно афганистанските власти съобщиха, че "майката на всички бомби" е убила най­-малко 36 членове на ИД, опустошавайки комплекс от тунели на джихадистите в афганистанската провинция Нангахар.

 

Властите изключиха възможността за цивилни жертви, съобщи Франс прес. "В резултат от бомбардировката, ключови скривалища и дълбок тунел на "Ислямска държава“ са били унищожени, и 36 членове на групировката са убити“, се казва в съобщение от Министерството на отбраната в Исламабад след ударите в източната част на Афганистан.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции