<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38485" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

САЩ провели кибератака срещу Иран

23 Юни 2019
0 1835

Киберсилите на армията на САЩ са предприели по-рано през седмицата ответна атака срещу ирански компютърни системи на фона на изострящото се напрежение между двете страни. Това заявиха американски представители, цитирани от Медиапул.

 

 

Операцията била предприета в четвъртък вечерта и при нея били извадени от строя ирански компютърни системи, контролиращи иранските ракетни установки.

 

Президентът Доналд Тръмп разрешил киберудара точно когато отменил конвенционалния военен отговор на свалянето от Иран на американския разузнавателен безпилотен летателен апарат. Иначе подготовката на киберотговора започнала седмици преди атаката. Тя била извършена в рамките на изработването на план за извънредни ситуации.

 

Компании от сферата на киберсигурността обявиха, че Иран е засилил кибератаките си срещу американското правителство и критична инфраструктура на фона на напрежението.

 

Напрежението между Техеран и Вашингтон ескалира през седмицата след свалянето на американски дрон. Белият дом твърди, че безпилотният самолет е бил поразен в международното въздушно пространство. Според Иран обаче дронът е навлязъл в неговото въздушно пространство.

 

 

Източник: Медиапул

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции