<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=35739" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Сделката за Брекзит пак се провали в британския парламент

12 Март 2019
0 2324

Британският премиер Тереза Мей претърпя нов провал в парламента, след като депутатите отхвърлиха новата й сделка за Брекзит, сключена с ЕС. Договорката, постигната от Мей, бе отхвърлена със смазващо мнозинство от 149 гласа. Така само 17 дни преди крайния срок за напускане на ЕС и въпреки многократните настоявания на премиера сделката да бъде одобрена, Великобритания пак остава без ясни условия за бъдещите си отношения със съюза.

 

Веднага след гласуването Мей заяви, че е искрено разочарована. Тя допълни, че правителството ще направи стъпки за нови дебати в парламента дали страната да напусне ЕС без сделка. Подобен сценарий може да се окаже много негативен за Великобритания и навреди сериозно на търговските й отношение с останалите 27 страни. Очаква се в четвъртък парламентът да гласува дали Брекзит да бъде отложен.

 

Въпреки реалната възможност за отлагане, Мей заяви, че това няма да реши проблема на Великобритания. "ЕС иска да знае какво очакваме от това удължаване на срока. Парламентът ще трябва да отговори на този въпрос", заяви тя.

 

При днешния вот част от депутатите-консерватори, които бяха против предишната сделка, гласуваха "за". Провалът обаче беше предизвестен, след като от Демократическата юнионистка партия заявиха, че ще гласуват против.

 

Източник: Гардиън

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции