<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=43082" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Семейство прекарало 9 години в мазе в очакване на края на света

16 Октомври 2019
0 10485

6-членно семейство от Нидерландия прекарало девет години в пълна изолация в мазето на къщата си в очакване на "края на света". Хората били открити от местната полиция, след като най-голямото от децата избягало и отишло в местна кръчма, съобщи БНТ.

 

 

Семейството живеело в отдалечена ферма в селището Руйнерволд, в северната нидерландска провинция Дренте. Там 9 години чакали "края на света". Най-големият от синовете, на 25 години, направил няколко успешни опита за бягство като на третия път той посетил местна кръчма. Полицията го открила, след като собственикът на заведението подал сигнал. Според местни медии причината да не бъде открито семейството почти десетилетие е фактът, че имотът се намира в труднодостъпен регион, заобиколен от гори.

 

 

""

 

 

"Веднага разбрах като го погледнах, че е объркан. Имаше дълга коса, мръсна брада и мръсни дрехи. Каза, че никога не е ходил на училище и че не си е подстригвал косата от девет години", разказа собственикът на заведението Крис Вестергбег.

 

 

""

 

 

Властите незабавно претърсили фермата и открили тайно стълбище под всекидневната. В тайното мазе били намерени бащата и останалите деца. Те се прехранвали от зеленчукова градина и гледали коза. Майката на децата не била открита и според полицията най-вероятно е починала.

 

 

""

 

 

Бащата, който е на 58 години, е арестуван, след като отказал да сътрудничи на властите. Останалите членове на семейството са настанени в приюти.

 

 

Източник: БНТ

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции