<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38026" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Сигнали за кучетата, които убиха мъж край София, са подавани още преди три години

07 Юни 2019
0 3375

Още през 2016 г. има подадени сигнали срещу собственика на кучетата, които нахапаха и убиха 39-годишен мъж в село Владо Тричков край София. Още тогава са били съставяни протоколи на собственика на кучетата да се грижи за животните си и да направи така, че те да не напускат двора, съобщава "Фокус".

 

 

""

 

 

ПЕТ ДОМАШНИ КУЧЕТА ОТ ПОРОДА КАНЕ КОРСО УБИХА МЪЖ КРАЙ СОФИЯ

 

 

Сигналът за трагичния случай бил подаден от жена, която видяла в местността Говедарника труп на човек.

 

 

Незабавно са били изпратени служители на Районно управление Своге, които са констатирали смъртта на мъжа. За около час и половина са установили и неговата самоличност – той също живеел в района на село Владо Тричков и се грижел за болната си майка. Самият той също отглеждал куче.

 

ДЕТЕ БЕ ЖЕСТОКО НАХАПАНО ОТ КУЧЕ ПРЕД ОЧИТЕ НА ДЯДО СИ

 

 

""

 

 

Директорът на ОДМВР-София старши комисар Николай Спасов заяви, че компетентните органи не са установили рани от огнестрелно и хладно оръжие и се изключва вероятността от насилствена смърт от ръката на човек.

 

 

Като причина за смъртта се сочи кръвозагуба, вследствие от нападението на кучетата. Служителите на реда първоначално не са открили собственика на кучетата на адреса. Открили са обаче самите кучета, част от които били в двора, а друга са се разхождали по улицата.

 

 

В последствие собственикът е арестуван. Той не отрекъл, че животните са негови, и обяснил, че се грижи за кучетата. Задържан е за 24 часа.

 

 

Окръжният прокурор Наталия Николова разясни, че ще му бъде повдигнато обвинение за това, че не са положени достатъчни грижи за кучетата, в резултат на което е настъпила смърт.

 

 

Кучетата са взети и са настанени във ветеринарна клиника "Връбница" със съдействието на "Екоравновсие". На животните е назначена дентална експертиза.

 

 

 

Източник: Фокус

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции