<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=22591" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Синът на министъра на културата Вежди Рашидов стопанисва семеен хотел в Австрия

08 Юли 2016
0 5764

"Синът ми няма хотели, той напусна България", заяви вчера на пресконференция министърът на културата Вежди Рашидов. Това твърдение е частично вярно, пише сайтът Биволъ. Възможно е Вадим Рашидов да няма хотели в множествено число. Със сигурност обаче той стопанисва един хотел, който се намира в Тиролските Алпи в Австрия.

 

ВЕЖДИ РАШИДОВ УВОЛНИ ЧОВЕК, КРИТИКУВАЛ ГО В БНТ

 

Тази информация е излизала в медиите още през 2014 г., но сега сайтът се е сдобил и с документални доказателства.

 

Сайтът на семейния хотел Bambi Elmau привлича български туристи с публичен анонс: "Имаме удоволствието да ви приветстваме с "Добре дошли" в нашата къща… Сем. Рашидови" (подчертаването е на редакцията).

 

Проверка в регистъра за домейните .tirol показа, че собственик и регистратор на домейна на сайта е фирмата Rashidov OG, а като контакт е посочен Вадим Рашидов.

 

""

Австрийският търговски регистър показва, че Rashidov OG е собственост на Вадим Вежди Рашидов и Таня Димитрова Рашидова.

 

""

Става дума без съмнение за сина на министър Вежди Рашидов. Засега обаче не разполагаме с документ, който потвърждава, че семейство Рашидови са собственици на семейния хотел директно или чрез фирма, въпреки признанието за "нашата къща". Ето защо можем да твърдим със сигурност единствено, че синът на министър Рашидов стопанисва къща в Австрия, която предлага хотелски услуги.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции