<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=32950" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Тази вечер в ...

След скандалната реклама, договорът с външния продуцент на "Алма матер" е замразен

14 Ноември 2018
0 1626

Софийският университет "Св. Климент Охридски" е сключил договор с външен продуцент за осигуряване на съдържание за телевизията на висшето училище – "Алма Матер". Става въпрос за фирма на Михаил Михайлов, говорител в кабинета на Иван Костов, оттеглил се след съмнения за корупция. Срокът на договора е 10 години, пише Медиапул.

 

 

 

Задължението на продуцента е да осигури средства и съдържание "в съответствие с регистрацията на телевизията и с академичния ѝ характер". Целта е каналът да има собствено излъчване и да се превърне в "пълноценна и гледана телевизия". Това обясни в отговор до Mediapool ректорът на университета проф. Анастас Герджиков. В момента договорът с Михайлов е замразен. Той ще се изпълнява, ако университетът "изрази ясна позиция желае ли да работи с външен продуцент, или не".

 

 

Ако договорът започне да се прилага, фирмата на Михайлов няма да има достъп до оборудването на телевизията, купено по проекти на Софийския университет, твърдят от ръководството му. Общо взето неизвестна за широката публика, телевизия "Алма матер" попадна в новините с клипа си за набиране на студенти, които да работят там.

 

 

Актьорът Башар Рахал, директор на телевизията, разиграва сценка пред парадния вход на СУ с млада асистентка в къса кожена пола, на която поръчва: "Цвети, кафе", а после тя отново влиза в кадър с репликата "Шефе, сметанка". Критиките за откровено сексистския и безвкусен клип доведоха до свалянето му, а самите кастинги за набиране на студенти бяха прекратени.

 

 

Университетската телевизия "Алма матер" има лиценз за национална обществена телевизия от 2009 г., а е създадена предходната година. До момента тя няма собствено излъчване, а предаванията ѝ са показвани по БНТ, БНТ 2, бТВ Екшън. Тя е самостоятелно звено към Софийския университет. От няколко месеца телевизията се управлява от актьора Башар Рахал, назначен на този пост от ректора.

 

Източник: Медиапул

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции