<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=40886" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

След фалита на "Томас Кук": Очаква се отлив на туристи от България

24 Септември 2019
0 693

Министърът на туризма Николина Ангелкова заяви, че може да се очаква отлив на туристи от България след фалита на най-старата туристическа агенция в света – британската "Томас Кук", пише Dir.bg.

 

"Следим ситуацията непрекъснато, за да защитим пазара на България. Предстои изключително сериозна работа, ще има доста сериозни затруднения по отношение на планиранията за сезон 2020 г.", каза Ангелкова на извънреден брифинг.

 

По думите ѝ има риск за всички, които работят с компанията. Тя потвърди, че "Астрал холидейс" е посредникът, с който агенцията работи в България.

 

ФАЛИРА НАЙ-СТАРИЯТ ТУРОПЕРАТОР В СВЕТА, БРИТАНСКИЯТ "ТОМАС КУК"

 

"В интерес на истината, ние от петък сме в контакт с ръководството на компаниятa и с главния изпълнителен директор, от когото бяхме информирани, че събота и неделя ще бъдат критични с оглед на преговорите, които се водят за спасителния пакет на компанията. За съжаление, явно до положителен резултат не се е стигнало и в 4.00 ч. българско време бе обявен фалитът на компанията. Ние сме в непрекъсната координация и контакт с британското посолство", допълни министърът.

 

Николина Ангелкова съобщи, че днес ще се проведе среща с всички туроператори и хотелиери, които са работили с "Томас Кук", за това какви биха били последиците и какъв е точният брой туристи и хотели, които са били засегнати.

 

"Нямаме информация за български туристи, които са останали някъде заради фалита на фирмата", изтъкна тя.

 

Ангелкова уточни, че в момента в България почиват 2500 туристи, докарани от фалиралия туроператор. Всички те ще бъдат превозени до дни, когато почивките им свършват.

 

 

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции