<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=41383" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Служители на Amazon гледат лични кадри от домовете на хората, направени от камерата за сигурност Cloud Cam

11 Октомври 2019
0 920

Според анонимни вътрешни работници, служителите на на Amazon гледат видеоклипове, направени в домовете на хората от камерата "Cloud Cam" на технологичния гигант и дори са виждали клиенти, които правят секс.

 

Камерата за сигурност, която може да се свърже с гласовия асистент "Alexa", позволява на хората да следят какво се случва в дома им непрекъснато.

 

Твърденията са, че някои работници в компанията гледат около 150 20-30 секундни клипа на ден, някои от които доста лични, като в някои случаи, според източниците, служителите дори са били свидетели на кадри от интимни моменти.

 

Компанията твърди, че кадри се преглеждат само и единствено, ако са изпратени доброволно поради проблем и че клиентите „контролират“ своите видеоклипове.

 

Според Bloomberg обаче, десетки служители в Румъния и Индия участват в прегледите на видоклиповете, за да помогнат за обучението на изкуствения интелект на системата. Целта е да се различат по-добре истинските заплахи и нормалните случки в къщата.

 

Служителите преглеждат клиповете, за да помогнат на софтуера да идентифицира случващото се и да разграничи крадец от домашен любимец, например.

 

Amazon съобщи на Bloomberg, че всички видео материали, които служителите са се съгласили да преглеждат с цел тест на софтуера са доброволно предоставени от клиенти, които ги изпратили за отстраняване на проблеми, но неприемливото в случая е, че собствениците на системата не са предупредени относно факта, че видеоклиповете им могат да бъдат гледани от реални хора.

 

 

Източник: DailyMail

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции