<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=31738" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Сметки за вода за 3800 лв шокираха жители на блок в “Красно село“

07 Септември 2018
0 3354

Жители на столичния квартал “Красно село“ са получили шокиращи сметки за вода през последния месец, съобщава Нова телевизия. Най-високите сметки са на стойност 3800 лв, които са получени от две семейства. Фактурите са изпратени в два входа на блок 200. Сред сметките има такива за 3400 лв., 2700 лв., 1740 лв… Те са за период от пет месеца. Никой от хората няма басейн или средно голяма оранжерия.

 

Хората не могат да си обяснят високите сметки. Те разказват пред Нова телевизия, че е невъзможно толкова много кубици вода да минат през тръбите на апартаментите. Според тях това е очевидна техническа грешка, която трябва да бъде установена. Една от живеещите в блока жени, която е получила сметка за над 3000 лв. попита дали има специалист, който може да помисли и да сметне какво се случва. От “Софийска вода” казаха, че това е прецедент и са започнали проверки. Засега все още не са установили какъв е проблемът.

 

 

Мъж от блока заявява, че той има 5-членно семейство и е получил фактура от 3800 лв. Той не може да си обясни къде отива тази вода. “Може би всички в блока имаме по едно джакузи на балкона, площадката зад блока и нея сме напълнили с вода. Предполагам, че плащаме нечии други сметки“, разказва той.

 

Източник: Мediapool.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции