<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39775" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Спецсъдът върна шефа на "ТАД Груп" в ареста

08 Август 2019
0 2115

Специализираният апелативен съд върна обратно в ареста  собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров. Той е обвинен в подбудителство на хакерската атака срещу НАП, съобщава "Дарик".

 

 

ПРОКУРАТУРАТА ПОКАЗА ДОКАЗАТЕЛСТВА ПО ДЕЛОТО СРЕЩУ "ТАД ГРУП", ВИЖТЕ ГИ (СНИМКИ)

 

 

На втора инстанция магистратите прецениха, че Тодоров е с висока степен на обществена опасност и трябва да остане в ареста за постоянно. Той бе пуснат срещу 100 000 лева гаранция, но след това прокуратурата поиска връщането му в ареста. Днешното решение е окончателно и не подлежи на обжалване. 

 

 

СОБСТВЕНИКЪТ НА "ТАД ГРУП" ИЗЛИЗА ОТ АРЕСТА СРЕЩУ 100 ХИЛ. ЛВ. ГАРАНЦИЯ (ВИДЕО)

 

 

"Нищо не съм поръчвал, нищо и няма да коментирам", заяви на влизане в залата Иван Тодоров. 

 

 

""

 

 

Прокуратурата поиска делото  да се гледа при закрити врата, а в залата изненадващо влезе и другият обвиняем – Кристиян Бойков. Съдът обаче не пожела да разпита Кристиян Бойков, който дойде без да е призован и беше готов да даде показания. Бойков, който също беше задържан за атаката срещу НАП, сега е на свобода срещу парична гаранция. Миналата седмица шефът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиродонов обяви, че Кристиян Бойков, сочен за извършител на хакерската атака срещу НАП, може да стане свидетел на обвинението по делото. 
 

 

ГИГАНТСКИ ГАФ НА ПРОКУРАТУРАТА: ПУБЛИКУВА ЕГН-ТАТА НА БОРИСОВ, ЦАЦАРОВ И ПЕЕВСКИ

 

 

В съдебната зала прокуратурата в доказателство, че Иван Тодоров е подбудил Кристиян Бойков да копира данните на НАП и да ги разпространи, цитира чат между тях двамата в "Телеграм", в който още на 14 април 2019 година Кристиян Бойков пише "тази вечер НАП заминава". Отговорът на Иван Тодоров бил "Да ги копираме целите, пък после ще ги питам за киберсигурност. Даже въобще няма да ги питам."

 

 

Източник: Дарик

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции