<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=36316" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Спират семейните помощи, ако детето не ходи на училище

03 Април 2019
0 258

 

Край на семейните помощи, ако детето не е на училище или на детската градина, съобщи Dnes.bg. Това решиха депутатите, като приеха на първо четене промени в Закона за социалното подпомагане, внесени от ГЕРБ.

 

Законотворците записаха, че при пет неизвинени отсъствия за един месец семейството му няма да получава семейни помощи от държавата за него в продължение на една година.
 

 

За тази година месечната помощ за семейство с едно дете е 40 лв., за две деца – 90 лв., а за близнаци – 75 лв. Подоходният критерий за отпускането им е 400 лв. на член на семейството месечно. При средномесечен доход за предходните 12 месеца между 400 и 500 лв. на член от семейството се изплаща 80% от размера на помощта.
 

 

С приетите поправки в закона помощта на първолак ще се отпуска на два пъти – в началото на учебната година и в началото на втория срок.
 

Депутатите приеха и промените, внесени от Обединени патриоти, според които получаването на социални помощи ще се обвързана с полагането на общественополезен труд, участие в програми за ограмотяване и повишаване на квалификацията.

 

Източник: Dnes.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции