<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37670" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Стилян Петров: Момчетата ми ме видяха в състояние, в което не бива да бъде виждан никой родител

26 Май 2019
0 4887

"Моите момчета ме видяха в състояние, в което не бива да бъде виждан никой родител. А децата имат спомени!“, каза футболистът Стилян Петров в интервю за "Гардиън".

 

 

""

 

"Виждам, че моите деца  гледат клипове, в които аз говоря за лечението ми от левкемия. Напишат ли моето име в Google, първото нещо, което се появява, е „оцелял от рак“. Където и да отидем с децата, хората ме спират и ме питат: „Как е вашето здраве?“ Най-мaлкият  ми син, Кристиян, каза преди няколко месеца: „Защо всички ви питат това? Сега си добре", споделя още футболистът. Всеки иска децата му да го помнят с това, което е постигнали, допълни футболистът.

 

 

Стилян Петров беше капитан на Астън Вила, когато му беше поставена диагноза остра левкемия през март 2012 г.. Той решава, че може да победи болестта със силата на позитивната мисъл и доброто. Затова създава и фондация преди шест години. „Научих се да обичам. Да помагаме на хората е основната цел на фондацията“, казва Петров.

 

 

""

 

 

Въпреки, че Петров изпада в ремисия само пет месеца, след като е диагностициран, той извървява дълъг път към нормалния живот. Петров преминава през интензивна химиотерапия в продължение на 12 месеца и за година и половина двете му деца трябва да живеят с баба си и дядо си. 

 

 

Дори и сега, когато Петров изглежда, звучи и се чувства толкова добре, дълбоко в съзнанието му остава болестта. „Тя никога няма да изчезне, особено сега, когато имам фондация и работя с много хора със същия проблем“, споделя Стилян Петров.

 

 

"Бях диагностициран преди седем години и ми дадоха малък процент, за да оцелея. А седем години по-късно все още съм тук. Сега съм много щастлив, пълен с енергия и обратно във фитнеса. Все още играя футбол с приятели, с децата си и очаквам с нетърпение да се върна във футбола", споделя българинът.

 

 

Страстта на Петров към играта е забележителна. Той навършва 40 години през юли, но все още играе два пъти седмично.

 

 

Източник: Гардиън

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции