<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=28854" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Столична община иска да поеме дълг от 67 милиона евро, за да изгаря отпадъци?!

20 Февруари 2018
0 198

За това сигнализира загрижени граждани, чрез социалните мрежи. Публикуваме поста без наша редакция.

 

КОМИН БЪЛВА ЧЕРЕН ДИМ В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ

 

"Вижте инфографиката!

 

Изгарянето на отпадъци

 

За да изгаря отпадъци в центъра на София, Столична община иска да поеме дълг от 67 милиона евро. С енергията от изгарянето Топлофикация ще ни топли още по-добре.

 

Това е общинското дружество, което изгуби 90 милиона в КТБ и е затънало в дългове. На 28 февруари от 10 часа ще има обществено обсъждане за необходимостта от поемане на такъв дълг. Не видях никъде в програмата на Столична община за чистотата на въздуха "мярка" – построяване на пещ за горене на боклук. Намерението за поемане на такъв дълг липсваше в документацията при приемането на бюджета на общината за 2018 г.

 

Сега ще го обсъждат гражданите, които могат да научат, че такова обсъждане има от някакво забутаното на сайта на общината съобщение. И още нещо, според правилата е нужно в поканата за общественото обсъждане да е посочено място за свободен достъп до материалите по проекта, както и време за обществен достъп до документацията, и при необходимост лица за контакт. Такова информация в съобщението на общината няма.

 

 

Ще трябва и синдиците на КТБ да дойдат на общественото обсъждане, за да кажат какво събраха, та сега трябва да се взема заем, за да гори Топлофикация 180 000 тона боклук на година"

 

""

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции