<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=24987" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Стоянка Мутафова- една велика жена на 95 г.

02 Февруари 2017
0 675

Днес голямата българска актриса Стоянка Мутафова навършва 95 години. Такова невероятно съчетание на огромен талант, неподражаемо очарование и дълголетна преданост към театъра е единствено в българския, а може би и в световния театър.

 

 

 

Българската публика я обича най-вече заради ролите й на сцена в спектаклите "Госпожа Стихийно бедствие", "Магистратите също плачат", "Шедьовър" и "Космонавти". На големия и малкия екран зрителите я помнят от появите и във филмите "Специалист по всичко", "Бялата стая", "Кит", "Езоп", "Топло", като през последните години участва и в сериала "Столичани в повече". 

 

 

 

Ето и някои любопитни факти за нея, които може ми не знаете:

 

1. 95-годишната актриса и до днес танцува на сцената степ, чарлстон, сиртаки, румба, валс и то с енергията на изригващ вулкан.

 

2. Ако я попитате как би се самоопределила, тя ще отговори: „Мечтата ми е никога да не стана нормална“, казва тя. Актрисата определя себе си като „доста хаотична“ и „хулиганката на българския театър“.

 

3. За себе си тя казва: "С мен не се живее лесно. Затова пък никога не е скучно".

 

 

4. Отвращава се от напудрената доброта. Страни от “вкаменелостите” – в личния живот и в професията и от всичко с етикет “обикновено”:

 

5. Винаги е желала да играе по-възрастни жени, за да „човърка“ въображението. По-интересни са ѝ ролите, които се намират на границата между трагичното и комедийното.

 

6. Първата мисъл, с която се буди сутрин, по думите ѝ е: "Аз не се будя само с една мисъл. Аз се събуждам с много мисли, само не с мисълта "Е, още съм жива".

 

7. Макар и да е една от най-добрите комедийни актриси, признава, че тя не е по усмивките. "Аз винаги съм малко намусена, а когато не съм намусена съм опасно весела. А пък като съм весела, ставам опасна – до лудост стигам".

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции