<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=27160" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Какво знаем д...

Стрелецът от Лас Вегас бил милионер, хотелската му стая и къщата му са пълни с оръжие (видео)

03 Октомври 2017
0 19154

Часове след жестоката кървавия инцидент в Лас Вегас се появи видео от момента на започването на стрелбата. До момента убитите са 59, а ранените над 515.

 

 

На видеото се вижда огромната тъпла от хора, които са отишли на концерт. За секунди всички лягат на земята и се прикриват в момента, в който стрелецът започва стреля. Следва паника сред тълпата. Към края на видеоклипа мъж обяснява, че вече е в безопасност. "Някой луд реши да стреля, много хора са убити. Видях как пред мен беше пръсната главата на момиче. Мозъкът й се разхвърча", разказва очевидецът.

 

В стаята на извършителя Стивън Падок в хотел "Мандалей Бей" са намерени 23 огнестрелни оръжия от различни калибри, включително автомати, и още 19 в дома му в Мъскийт, щата Невада. В хотелската стая е намерено и устройство, което позволява на оръжието да стреля автоматично. Такова устройство се продава свободно като цената му е близо 100 долара.

 

""

Според следователите Падок е действал сам. Той се е самоубил, когато полицейският отряд за бързо реагиране взривил вратата на хотелската му стая. Търсенето му е отнело на полицията около 2 часа.

Шерифът на Лас Вегас Джоузеф Ломбардо каза, че оръжията, намерени в хотелската стая, вероятно са били пренесени в повече от 10 куфара. Някои от пушките са били с оптични мерници. В колата на стрелеца е намерен амониев нитрат, който може да се използва за изработка на взривни вещества.

В дома на нападателя в Мъскийт освен 19-те огнестрелни оръжия са намерени и хиляди патрони, както и взривни вещества.

 

Кой е Стивън Падок

 Падок се оказа милионер, който досега той не е попадал в полезрението на правоохранителните органи. Полицейски шериф описа Падок като озлобен човек, който се е стремил да убива колкото се може повече хора.

Братът на Стивън Падок Ерик каза пред CNN, че е шокиран от постъпката му. "Той никога не е бил фанатик на тема оръжия. Това, че е успял да се сдобие с такова оръжие… Откъде, по дяволите, е взел автоматичните пушки?", каза Ерик Падок.

Ерик Падок каза, че Стивън е бил заможен, не е имал определени религиозни или политически убеждения и "изобщо не е бил почитател на оръжията".

По-късно той разказа още, че техният баща е бил в списъка на най-опасните престъпници, издирвани от ФБР. В документ от 1969 г. се казва, че според ФБР бащата Падок е планирал банков обир, както и че е бил склонен към самоубийство.

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции