<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37140" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Съдът отново пусна Десислава Иванчева под домашен арест

08 Май 2019
0 2433

Апелативният спецсъд пусна под домашен арест осъдените на първа инстанция бивша кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева и нейната заместничка в кметството Биляна Петрова, съобщи Mediapool.

 

 

Според съда няма опасност двете жени да попречат на делото или да извършат друго престъпление. Поради това няма причина да бъдат задържани под стража.

 

 

""

 

 

След обажалване на защитата, днес и Иванчева и Петрова отново излизат на свобода. Решението е окончателно и позволява на Десислава Иванчева да води предизборната кампания от своя дом, след като беше издигната от инициативен комитет за кандидат за евродепутат.

 

 

На първа инстанция съдът отказа двете да бъдат пуснати от ареста. Един от аргументите бе, че двете имат голяма обществена подкрепа и биха могли да намерят начин да се укрият с помощта на свои привърженици. Апелативните магистрати напълно отхвърли този довод в своето решение, с което Иванчева и Петрова бяха пуснати под домашен арес.

 

 

"ХВАНАХА" КМЕТИЦАТА НА "МЛАДОСТ" ДЕСИСЛАВА ИВАНЧЕВА С ПОДКУП ОТ 70 000 ЕВРО (ВИДЕО)

 

 

В сряда Иванчева се яви пред съда с нов защитник. Тя се отказва от услугите на известния адвокат Марин Марковски, след като беше осъдена на 20 години затвор от Специализирания наказателен съд. Новият защитник на Иванчева е Николай Хаджигенов, който работи по наказателни и правозащитни дела. За новата защита на Иванчева стана ясно в началото на заседанието на Апелативния специализирания наказателен съд.

 

 

""

 

Биляна Петрова се яви в съда с един от досегашните си адвокати – бившият вътрешен министър Емануил Йорданов. Преди да започне гледането на мярката за неотклонение, съдията даде 40 минути отсрочка по молба на двете подсъдими. Тя заявиха, че не са имали възможност да се видят с адвокатите си преди заседанието.

 

 

ИВАНЧЕВА НАРУШИЛА ИНТЕРЕСИТЕ НА ГОЛЕМИ ИНВЕСТИТОРИ, СМЯТАТ ЗАЩИТНИЦИТЕ И (ВИДЕО)

 

На 15 април Специализираният наказателен съд осъди Иванчева на 20 години затвор за искане на подкуп, Петрова на 15 години, а третият подсъдим Петко Дюлгеров получи 12 години лишаване от свобода. На тримата бяха наложени глоби общо за 37 000 лева и забрани да заемат държавни длъжности.

 

 

БИЛЯНА ПЕТРОВА Е "ХВЪРЛЕНА В КИЛИЯ-КОЧИНА" В ПЪЛНА МИЗЕРИЯ, СПОРЕД НЕЙНИ БЛИЗКИ И АДВОКАТА Ѝ

 

Последните дни Иванчева е била в болница в София заради изследвания. Петрова е била докарана три дни преди днешното заседание в столицата. Според съпруга ѝ причината е влошеното ѝ физическо и психическо състояние.
 

 

Източник: Mediapool.

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции