<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=34690" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Съдът пусна под домашен арест Стайко Стайков

31 Януари 2019
0 1327

Специализираният съд определи на Стайко Стайков мярка за неотклонение "домашен арест", тъй като престоят му в килията е несъвместим със здравословното му състояние. Това съобщиха от съда. По делото има приложена изготвена експерта справка, поради което съдът е приел, че тази мярка за неотклонение е адекватна спрямо състоянието на Стайков.

 

Колкото до обвиненията срещу сина на Миню Стайков съдът приема, че има обосновано предположение той да е участвал в организирана престъпна група, но не и да е укривал данъци. Според съда има опасност Стайков да се укрие и да извърши престъпление, което е мотивирало постановяването на домашен арест вместо по-лека мярка.

 

Стайков – младши се появи изненадващо, след като от 5 месеца беше издирван с бюлетина на Интерпол. Стайков твърди, че е бил отвлечен и бит и не знаел, че властите го търсят. Беше настанен в МВР болница под охрана. Обвинен е в участие в престъпната група на баща си  за пране на пари, данъчни престъпления и търговия с акцизни стоки без бандерол. Бащата е в ареста от септември.

 

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов в сряда каза, че няма данни за отвличане.

 

Източник: Сега

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции