<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=29627" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Шофьорката о...

Съкращават служители на НАП заради корупция, те излизат на протест (видео)

17 Април 2018
0 3822

На протест излизат служители на Националната агенция по приходите. Причината са планираните структурни промени и съкращения.

 

Промените предвиждат звеното „Оперативни проверки”, в което работят около 300 служители, да бъде закрито. Решението е заради съмнения за корупционни практики и идва след акцията на специализираната прокуратура в края на март, при която бяха арестувани 20 данъчни служители от същото звено по обвинение за участие в организирана престъпна група и изнудване на търговци, пише vesti.bg.

 

Финансовият министър Владислав Горанов заяви, че става въпрос за преструктуриране на системата и всеки ще може да кандидатства отново за работа. След 40 години стаж в системата днес Веска е в задънена улица. Остава без работа, а има само 1 година до пенсия. 

 

„Къде да отида на моята възраст, какво да направя със заемите си. Нека да дойдат вкъщи, да видят колко пари има. Това е срамота”, възмущава се Веска Наджакова, ст. инспектор по приходите в НАП. „Не съм направила нищо лошо, ако някой е направил, да си понесе последствията”, кава още тя.

 

“Просто седим и не знаем какво да правим. Ще бъдат уволнени не само тези служители зад мен, а служителите от цялата страна”, коментира Владимир Дамянов, отдел „Оперативни проверки”, НАП. „Това е абсолютно неприемливо. 300 човека, от които 200 с огромен стаж и опит, да бъдат уволнени”, коментира Николай Наков, КТ “Подкрепа”.

 

„Няма промяна в позицията ни за закриване на отдела и това е нашата позиция. Общественото доверие в тази функция е стигнало до критично ниски нива”, заяви говорителят на НАП Росен Бъчваров след разговори с протестиращите. „Говорим за изцяло закриване на отдела, изцяло модернизиране на процеса и обявяване на конкурс за хора, които отговарят на заложените очаквания”, обясни Бъчваров. 

 

www.vbox7.com/play:70e19848c8

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции