<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=35451" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Тихомир Иванов докосна медал на Европейското по лека атлетика

03 Март 2019
0 273

Атлетът ни Тихомир Иванов остана на четвърта позиция в скока на височина по време на Европейското първенство в зала в Глазгоу. Преди две години в Белград плевенчанинът отново беше на същото място, като разочарованието от изпуснатия медал бе подобно.

 

Иванов се справи с 222 см във финала, но отпадна на 226 см. В квалификацията той бе преодолял 226 см от втори опит. А сред постиженията си има и 228 см, записани през този сезон.

 

Шампион стана Джанмарко Тамбери (Ит) с 232 см, а второто място поделиха Констадинос Баниотис (Гър) и Анри Проценко (Укр) с 226 см.

 

"Бях добре, на загряването скачах много добре – каза Тихомир, видимо разочарован. – Обаче в състезанието не беше така. Опитите ми на 226 сантиметра бяха хубави, като тези на 228 сантиметра в квалификацията. Летя отгоре над летвата, имам минимален контакт с нея и тя пада. Вчера на 228 беше по същия начин."

 

Навръх националния ни празник 3 март Радослава Мавродиева ще участва във финал на Европейско първенство.

 

Преди две години, пак на 3 март, тя спечели сребърен медал в тласкането на гюле от континенталния шампионат в зала в Белград. Днес излиза за отличие в Глазгоу. Мавродиева ще тласка пета поред във финала, който започва в 14,20 часа. В петък Радослава се изстреля във втората фаза на състезанието само с един опит от 18.85 м. Тя е втора в европейската ранглиста за сезона с 19.09 м.

 

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции