<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=24176" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Тръмп отрича да има конфликт на интереси заради бизнеса му

23 Ноември 2016
0 4436

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп няма да прекъсне връзката с бизнес империята си, когато встъпи в длъжност на 20 януари, стана ясно от неговата първа пресконференция. Тя беше дадена 14 дни след избирането му за президент. Никой президент до сега не е давал толкова късно пресконференция и заради този факт е имало голямо обществено недоволство, съобщава CNN.

 

Недоволство е имало и за това, че пресконференцията е била отворена само за журналисти на New York Times, които предавали информацията през Twitter.

 

От срещата станали ясни няколко основни неща. Едно от тях е темата с бизнеса му. Тръмп е обявил, че няма директно да се занимава с него, а ще го прехвъри в ръцете на децата си. Въпреки призива на сенатора от Демократичната партия Бен Кардин новият президент да ликвидира всички имущества и активи, Тръмп няма да направи това.Според милиардера, фактът, че поддържа връзка с бизнеса си не би довело до конфликт на интереси и не е незаконно.

 

ТРЪМП СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ, ОБЕЩА СИЛНА АМЕРИКА (ВИДЕО)

 

Втората тема, по която е говорил на пресконференция е бил климатът. Докато в предизборната си кампания казваше, че хората не влияят на климата и няма глобално затопляне, сега застъпва тезата, че те всъщност влияят и глобално затопляне всъщност има.

 

АБСУРДНА ЯПОНСКА РЕКЛАМА ЗА ВЛИЯНИЕТО НА ДОНАЛД ТРЪМП (ВИДЕО)

 

Що се отнася до външната политика, Тръмп обявил, че ще реши конфликта между Израел и Палестина. Как обаче, не казва. Затова щял да му помогне зет му- Джаред Къшнър. В същото време заявил, че имал особено мнение различно от останалите по отношение на Сирия и искал там да се прекратят нещата. Как обаче ще стане това също остава загадка.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции