<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=45890" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Тръмп се подигра с Грета Тунберг за признанието "Личност на годината 2019", тя му отвърна

13 Декември 2019
0 4014

От Белия дом сложиха главата на Доналд Тръмп на мястото на Грета Тунберг на корицата на списание "Time", което обяви младата екоактивитска за "Личност на годината 2019", пише The Independent.

 

 

СПИСАНИЕ "TIME" ОБЯВИ ГРЕТА ТУНБЕРГ ЗА „ЛИЧНОСТ НА ГОДИНАТА 2019“

 

 

""

 

 

Колажът, направен от екипа на американския президент, беше публикуван в официалния акаунт на Тръмп в Twitter в същия ден, в който престижното списание обяви признанието за Грета, "превърнала темата за климатичните промени в световно движение, призоваващо за глобална промяна".

 

 

ДОНАЛД ТРЪМП СЕ ПОДИГРА С ГРЕТА ТУНБЕРГ В ТУИТЪР СЛЕД ЕМОЦИОНАЛНАТА Ѝ РЕЧ В НЮ ЙОРК (ВИДЕО)

 

 

""

 

 

 „Що се отнася до спазването на обещания, има само едно лице на годината“, написаха хората на Тръмп и изброиха причините, поради които президентът на САЩ заслужава повече наградата: "ръст в икономиката, създаване на рекорден брой работни места, намаляване на данъците, изграждане на граничната стена в Мексико“. 

 

 

""

 

 

Самият американския президент лично се подигра с Грета, след като тя получи признанието: „Толкова нелепо. Грета трябва да работи над проблема си с овладяването на гнева, след което да отиде да гледа хубав стар филм с някой приятел!", написа той в Туитър.

 

 

Не закъсня и отговора на Грета Тунберг, която смени за порден път биографията си в Tуитър на „тийнейджър, работещ върху проблема си с овладяването на гнева“. Като активност след това тя публикува "в момента гледа един хубав стар филм с приятел", цитирайки директно думите на Тръмп. Тунберг не за пръв път реагира по този шеговит начин на нападките на популярни лица от световната политика към нея.

 

 

Междувременно шведската екоактивистка държа реч по време на срещата на върха на ООН по въпросите на климата и обвини световните лидери, правителствата и бизнеса, че заблуждават обществото. „Истинската опасност е, когато политиците и изпълнителните директори на компании заблуждават хората, че се правят реални мерки и действия, когато всъщност почти нищо не се прави, освен умно счетоводство и творчески PR“, заяви Грета Тунберг.

 

 

Източник: The Independent

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции