<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=34102" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Туристите вече ще заплащат по 10 евро, за да влязат във Венеция?

01 Януари 2019
0 1526

Градските власти във Венеция искат туристите, които влизат в града, да заплащат определена такса. Идеята е свързана с огромния наплив от посетители.

 

 

Италианският парламент вече одобри входния данък, който ще варира от 2,50 евро до 10 евро в зависимост от времето на годината. Подобна система е приложена за остров Елба, част от тосканския архипелаг, и Еолийските острови край Сицилия.

 

 

Луиджи Брунаро, кметът на Венеция, каза, че събраните пари ще помогнат за почистването на боклуците, които преливат в града в края на деня.

 

Не е ясно кога данъкът ще бъде въведен или как ще се прилага. Публикациите в италианската преса предполагат, че може да се добавят към разходите за пристигане в града или с влак, с автобус или с круизен кораб, като съответните транспортни компании предават приходите на властите в града.

 

 

На всеки посетител ще бъде начислена минимална такса от 2,50 евро през годината, която може да достигне между 5 и 10 евро през пиковите периоди. Това няма да засегне хората, които са резервирали хотелски стаи. Венецианците вече плащат туристическа такса, ако прекарат поне една нощ в града.

 

 

Източник: Гардиън

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции