<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=29366" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Водим измаме...

Туристическата агенция с отнет лиценз "Планет травел" – Варна продължава да мами клиенти

28 Март 2018
0 7757

Връщаме се на измамната туристическа агенция "Планет Травел" във Варна. Много семейства от цяла България са резервирали екскурзии. В последствие пътуванията са били отменени, но парите не са върнати.

 

ИЗМАМНИЯТ ТУРОПЕРАТОР "ПЛАНЕТ ТРАВЕЛ" ПРОДЪЛЖАВА ДА РАБОТИ БЕЗ ЛИЦЕНЗ

 

Пътуванията са организирани от фирма "Планет Травел" като цената е включвала и билети за футболен мач. И макар че хората са подали жалба в Комисия за защита на потребителите, ефективни мерки не са взети. 

 

След това отидохме в офиса на фирмата, за да разберем как се е стигнало до тук. Служителят Мирослав Радев, очевидно претеснен от нашата поява, обясни, че това не е практика, но трябва да се говори с управителката на фирмата. Тя обаче така и не си вдигна телефона. 

 

Затова отидохме в Министерство на туризма, за да разберем тяхното становище по случая. Директорът на дирекция "Туристическа политика" Лиляна Арсова обясни, че следят случая, и че на фирмата е отнет лицензът. Тя съветва, за да няма повече измамени, да се проверява в Националния туристически регистър дали туроператорът има валидна застраховка.

 

В крайна сметка стана ясно, че "Планет травел" няма лиценз. Въпреки това ние успяхме да си направим резервация за екскурзия. Затова се наложи да отидем в офиса на фирмата с Комисията за защита на потребителите. 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции