<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42029" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Турция предупреди, че ще изпрати членовете на ИДИЛ, заловени в Сирия, обратно в родните им страни

04 Ноември 2019
0 1125

Турция ще изпрати всички заловени в Сирия бойци на "Ислямска държава" обратно в техните страни, предупреди министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу, цитиран от Daily Mail.

 

Той заяви, че страната „не е хотел“ за заловените терористи и те ще бъдат репатрирани.

 

ПЕНТАГОНЪТ ПУСНА КАДРИ ОТ ЛИКВИДИРАНЕТО НА АЛ БАГДАДИ (ВИДЕО)

 

 

""

 

 

В телевизионно обръщение от Анкара Сойлу каза: „Няма да ги държим до края на времето. Ние не сме хотел за "Ислямска държава."

 

Ислямска държава (ИДИЛ) загуби цялата си територия в региона преди шест месеца, а десетки хиляди бойци са държани в лагери. Смята се, че над 60 от тях са британци, включително „Джихади Джак“ Летс, който е прекарал две години и половина в кюрдски затвор.

 

 

""

 

 

Летс пътува до Сирия през Кувейт през 2014 г., за да помогне на терористичната групировка, но беше заловен при опит да избяга от бившата крепост на ИДИЛ Рака през 2017 г. Вътрешният секретар на Великобритания Саджид Джавид го лиши от гражданството си през юни тази година, което означава, че двойният гражданин на Великобритания и Канада вече не може да се върне у дома.

 

МОСКВА НЕ ВЯРВА, ЧЕ АЛ БАГДАДИ Е МЪРТЪВ

 

Припомняме, че лидерът на "Ислямска държава" Абу Бакр ал Багдади беше убит в Сирия при атака от американските войски миналата седмица.

 

 

 

Източник: Daily Mail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции