<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=24186" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Учениците ще изучават престъпленията на комунизма в България

24 Ноември 2016
0 9189

Учениците вече ще изучават престъпленията на комунистическия режим в България. Това решиха депутатите като приеха промените в Закона за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен.

 

104 народни представители гласуваха “за” периодът от 9 септември 1944 г. до 10 ноември 1989 г. да влезе в учебниците и учебните помагала. Промените бяха подкрепени от ГЕРБ, Реформаторския блок, част от ДПС и част от Патриотичния фронт. Общо 46 бяха "против" – БСП, АБВ и друга част от Патриотичния фронт. Трима се въздържаха.

 

"ХУЛИГАН", "ПРОСТАК", "ИДИОТ" – ДЕПУТАТИ СЕ ОБИЖДАТ В ЕФИР (ВИДЕО)

 

В закона е записано още, че всички държавни и общински институции трябва да премахнат от своята територия надписи, паметници, символи и лозунги, създадени през комунистическия режим в негова възхвала, сред които и на БКП.

 

Законопроектът бе внесен от депутатите от РБ Петър Славов, Мартин Димитров и Вили Лилков, както и от Методи Андреев от ГЕРБ.

 

ДЕПУТАТИ С ОСНОВНИ ПРОПУСКИ ПО МАТЕМАТИКА

 

 

Докато траеха дебатите по промените, залата стана арена на комични ситуации. Депутатът от БСП Таско Ерменков започна да рецитира стихотворение на Веселин Ханчев:

 

Лъжете се, ние ще живеем
епохата ще бъде наша плът
ний толкова се борихме за нея
че победихме и самата смърт.

 

Депутатът от „Атака“ Илиян Тодоров пък стана от мястото си и занесе на трибуната бира, която има петолъчка на етикета си и наруши дневния ред в залата, от нея се чуха с призивите: „Глоба, затвор“. Той попита дали и бирата е забранена щом има петолъчка, Методи Андреев обърна внимание, че в случая това е масонски знак.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции