<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=28500" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Учител удари и разкървави ученик в столично училище

24 Януари 2018
0 16021

Преподавател е ударил ученик с юмрук и му е разкървавил устата, съобщи БНТ. Инцидентът е станал в 65-о училище в столичния квартал "Бусманци". Родителите на пострадалия Роберто са извикали полиция и Спешна помощ. Ученикът е откаран за преглед в института "Пирогов". 14-годишният Роберто за трета година повтаря 5-ти клас. Той и преподавателят му даваха обяснения в 8-мо районно управление.

 

Инцидентът е станал вчера по обяд в часа по физкултура, когато Роберто удря свой съученик с баскетболна топка в главата. Преподавателят възприема това като опит за саморазправа със съученик. Не издържа и го удря с юмрук в лицето като му разбива устната. Според бащата на Роберто – Славчо Георгиев, учителят му е "ударил една тупаница и почнал да го бие".

 

Преподавателят е признал вината си. Според директора на училището – Жельо Колев, Роберто и друг път е имал провинения, но те не са били сериозни. Колев обяснява постъпката на подчинения си с натрупано напрежение от работата и увери, че това е първото му провинение за двете години, откакто работи в 65-то училище.

Най-вероятно учителят ще бъде наказан с последно предупреждение за уволнение. Началникът на Регионалното управление на образованието Ваня Кастрева определи като недопустимо отношението на преподавателя към ученика. Тя е дала препоръка към директора да окаже допълнителна подкрепа на Роберто и да се започне активна работа със семейството му.

 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=2a0fc16ee7" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

Източник: Segabg.com

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции