<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=40797" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Фейсбук забрани пластмасовите бутилки за вода в новите си офиси

19 Септември 2019
0 591

Фейсбук вече няма да предлага пластмасови бутилки за еднократна употреба в новите си офиси по целия свят. Вместо това тя ще инсталира станции за пълнене на вода за своите служители.

 

Новината, която излезе в сряда, направи Фейсбук една от най-големите компании, която е издавала такава забрана за пластмаса.

 

 МОДЕРАТОРИ НА ФЕЙСБУК РАЗКАЗАХА ЗА УЖАСА, КОЙТО СА ПРИНУДЕНИ ДА ПОНАСЯТ ПО ВРЕМЕ НА РАБОТА (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

Тъй като осведомеността за опасностите от производството на пластмаси и отпадъците расте, компаниите, фитнес-центровете и магазините спряха да предлагат пластмасови бутилки за еднократна употреба, заменяйки ги с бутилки от стъкло, алуминий или картонени кутии.

 

През август международното летище в Сан Франциско издаде забрана за продажба на пластмасови бутилки за вода в опит да намали почти 4-те милиона бутилки, които се продават там всяка година.

 

Новите кафетерии на Фейсбук в Бърлингам, Фремонт, Сан Франциско и Сънивейл ще представят новите си водни станции, докато централата на Менло Парк ще бъде модернизирана с тях. Новите офиси в Чикаго, Остин и Лос Анджелис също ще разполагат с водните станции.

 

КОЛКО ВЛАСТ ПРИТЕЖАВА МАРК ЗУКЪРБЪРГ И ЗАЩО ЕДИН ОТ СЪОСНОВАТЕЛИТЕ НА ФЕЙСБУК ПРИКАНВА ТЯ ДА БЪДЕ РАЗБИТА?

 

"Наистина става дума за това да постигаме целите си за устойчивост и да бъдем добър корпоративен пример", заяви Хуан Салазар, директор на местната политика и ангажираността на общността във Фейсбук.

 

"Това е стандартът, който сме си поставили, за да вървим напред", добави той.

 

 

Източник: CNN

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции