<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=45670" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Фермер изрисува кучето си като тигър, за да плаши маймуни натрапници

05 Декември 2019
0 1210

Земеделски производител в Индия използва малко по-странен и налудничав подход, с който да плаши животни-натрапници от обработваемата си земя, разказва LADbible.

 

 

За да държи маймуните от околността, далеч от плантациите си с кафе, Шрикант Гоуда боядисал кучето си така, че да изглежда като тигър. Не, това не е шега!

 

 

Той сподели, че първоначално е използвал тигри-плюшени играчки и това донякъде помогнало в борбата срещу досадните маймуни. Вдъхновен от успешната идея обаче решил, че може да измисли дори нещо още по-хитро.

 

 

МАЙМУНА СЕ ОПИТВА ДА СЪБУДИ ДЕТЕ ОТ ДЪЛБОК СЪН (ВИДЕО)

 

Тогава Шрикат Гоуда с помощта на черна боя нарисувал ивици върху козината на лабрадора си Булбул, за да прилича той повече на заплашителното животно.

 

 

""

 

 

Земеделецът разказва: "По-рано опитвах да изгоня маймуните като използвах играчки, но цветовете на тези плюшени тигри бързо избедняваха и така натрапниците се връщаха обратно. Сега Булбул идва с мен на нивата всяка сутрин и вечер. Виждал съм маймуните да се плашат и да бягат при вида на кучето. Сега се въздържат да влизат в плантациите ми."

 

 

Изобретателността на Гоуда не може да му се отрече. Въпреки това, много хора смятат, че не бива да се използва боя върху козината на животно, дори и тя да е щадяща, тъй като това може да бъде доста нездравословно за него.

 

 

Източник: LADbible

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции