<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39685" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Един румънец ...

Франки Запата сe просълзи при връщането си във Франция, след успешния полет над Ламанша (видео)

05 Август 2019
0 2103

След като вчера прелетя успешно над Ламанша, днес Франки Запата се завърна във Франция просълзен от емоция, предаде ДПА, цитирана от Dir.bg.

 

ФРАНКИ ЗАПАТА УСПЯ ДА ПРЕКОСИ ЛАМАНША С ЛЕТЯЩ ХОВЪРБОРД (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

"Успях да осъществя мечтите си! Много съм развълнуван и благодаря на екипа!", заяви изобретателят на летящия ховърборд.

 

"Мога уверено да заявя, че никой от екипа няма да забрави този забележителен момент. Постижението е изписано в сърцата ни завинаги!", заяви 40-годишният бивш шампион по джет ски.

 

 

""

 

 

Запата разказа, че вечерта преди втория, вече успешен опит да прелети над Ламанша, отново преповторил всичко в мислите си: "Трябваше да съм сигурен, че няма да се проваля. Толкова хора бяха заложили на мен!"

 

Французинът излетя вчера от Сангат, Франция, в 8 часа и 15 минути местно време, аплодиран от своите почитатели. Около 24 минути по-късно, успешно преодолял разстоянието от 35 километра, изобретателят кацна в Сейнт Маргарет Бей, близо до Дувър, Великобритания. По време на полета французинът се придържаше на около 15-20 метра над водната повърхност.

 

 

""

 

 

Французинът се подготвя за полета над Ламанша през изминалата половин година.

 

Запата държи рекорда на Гинес за най-отдалечен полет с ховърборд с 2,2-километровото си "пътешествие" над Средиземно море през април 2016 г. Този път представител на Книгата на рекордите на Гинес не е присъствал на опита на изобретателя да прекоси Ламанша. Въпреки това, ако начинанието му покрива изискванията, може да му бъде присъден нов рекорд.

 

 

Източник: Dir.bg

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции