<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39906" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Лъжи и мълчан...

Френски депутат стана за смях като си пусна фалшива алпинистка снимка (видео)

14 Август 2019
0 47582

Френски политик си навлече публични подигравки заради подозрения, че е обърнал ъгъла на своя снимка, за да изглежда, че изкачва стръмен снежен склон в Алпите, съобщава The Guardian.

 

Ерик Вьорт, депутат от Националната Асамблея на Франция, настоява, че снимката, която публикува наскоро в Туитър, е от изкачването му на планинския склон Егюий д’Аржантиер и заяви, че е шокиран как френски медии са си позволили да оспорят това и да предизвикат вълна от подигравки в социалните мрежи. 

 

Вьорт заемаше два министерски поста, докато Никола Саркози беше президент, а в момента оглавява Финансовата комисия в парламента. 

 

 

 

""

Снимката, качена от Вьорт

 

 

Потребител в Туитър откри, че на заден план във фотото се виждат две човешки фигури, които би трябвало да вървят под ъгъл от 90 градуса по заснежения планинския склон, ако снимката на депутата е в реалната си позиция:

 

 

""

 

 

Друг посочва, че ципът на якето на Вьорт също стои под доста необичаен наклон, ако той действително се изкачва нагоре, а не е наведен над земята:

 

 

""

 

 

 

Вьорт предизвика потребителите в социалните мрежи да се свържат с гида, който му е направил снимката, но това имаше обратен ефект. Туитър избухна със съобщения в стил: "Аз съм ледникът в планината и потвърждавам, че г-н Вьорт ме изкачи" и "Аз съм зеленото въже, и му помогнах в изкачването".

 

Споменатото зелено въже е още един странен елемент във фотографията на депутата, тъй като спокойно стои намотано на "склона", вместо да падне надолу, както би се случило, ако стръмнината беше толкова сериозна.

 

 

""

 

 

Спорната ситуация отприщи и вълна от подигравателни колажи в Туитър с хаштаг "СпайдърВьорт"  (#spiderwoerth), които поставиха "изкачващия се" депутат в най-причудливи ситуации.

 

Един от тях показа как Ерик Вьорт е участвал в кацането на Луната:

 

 

""

 

 

 

Друг предположи как би изглеждала тоалетната в къщата на Спайдър-Вьорт: 

 

 

""

 

 

В крайна сметка планинският гид Жан-Франк Шарлет действително потвърди, че фотографията е реална. "Тази снимка е 100% истинска, въпреки, че наклонът от 45 градуса изглежда малко по-стръмен, отколкото е на живо. Този склон не е лесен за изкачване… и на него са се случвали множество инциденти."

 

Въпреки потвърждението от негова страна, съмненията на публиката си останаха. Както и темата за забавление и подигравки:

 

 

""

 

 

Още смешни колажи на гърба на френския депутат-алпинист вижте във видеото горе. 

 

 

Източник: The Guardian

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции