<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=28923" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Циклон влошава времето, сняг и студ сковават страната (видео)

26 Февруари 2018
0 2813

Времето у нас ще се влошава под влияние на средиземноморския циклон, който преминава през южните райони на Балканския полуостров. „Синята” и „зелена зона” за паркиране днес няма да работят заради тежките метеорологични условия в столицата, съобщиха от Столична община. Системата за есемес паркиране няма да приема съобщенията за плащане, а талоните няма да се проверяват от контрольорите на Центъра за градска мобилност.  

 

През целия ден тази седмица ще бъде облачно със снеговалежи, на много места те ще са значителни и ще се образува дълбока снежна покривка, прогнозират от НИМХ.

 

При това ще духа силен вятър от изток-североизток и с него ще продължи да нахлува студен въздух. А също така ще създаде условия за виелици и образуване на преспи.

 

В по-голямата част от страната температурите ще са между минус 9 и минус 4 градуса по Целзий, само на места по Южното Черноморието до 2 градуса над 0. Те няма да се изменят съществено през деня. Над Черноморието ще бъде облачно с валежи предимно от сняг. Ще духа силен вятър от изток-североизток. Вълнението на морето ще е 4 – 5 бала.

 

Над планините ще е облачно с обилни снеговалежи и намалена видимост. Ще духа силен до бурен вятър от изток-югоизток. По високопланинските проходи ще се образуват преспи и навявания. В столицата 182 машини почистват снега и не са спирали работа през цялата нощ, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя предупреди, че обстановката е изключително тежка, а през целия ден се очаква обилен снеговалеж. И уточни, че където е необходимо, ще се затварят и улици, за да може да се почиства, пише vesti.bg. 

 

„Почистват се трасетата на градския транспорт. Когато снеговалежът намалее или спре, ще започне и почистване на кварталите”, поясни Фандъкова и призова хората, които имат възможност, да почистят пред домовете и работните си места. Тя помоли всички шофьори, които нямат ангажименти да не изкарват колите си навън.

 

www.vbox7.com/play:cf246a2ba4

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции