<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37647" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

"ЦСКА-София" ще бъде разследван за уговорен мач

26 Май 2019
0 6076

Ръководството на "Черно море" ще изпрати официален сигнал до БФС, с който да разкрие подробности по скандала, свързан с "ЦСКА-София". Ако разследването, което е длъжен да направи след това футболният съюз, потвърди сигнала, може да се стигне до изваждане на столичния отбор от Първа футболна лига, съобщава "Спортал".

 

 

""

 

 

В последния мач на "Черно море" за сезона – гостуването срещу "Лудогорец" (1:4), варненският отбор бе без шестима от найопитните си футболисти. Треньорът на варненци Илиан Илиев съобщи, че ръководството на клуба се е усъмнило в играчите си за симулативна игра и е завело всички от състава на детектор на лъжата.

 

 

Шестима са показали "притеснителни резултати" и са извадени от състава – капитанът Георги Илиев, вратарят Георги Китанов, Иван Дюлгеров, Петър Витанов, Виктор Генев и Пламен Димов. Според треньора Илиан Илиев те са били направо освободени от клуба. По-късно стана известно, че след направените им тестове с полиграф от МВР въпросните шестима футболисти са поискали да се подложат на втори, независим детектор на лъжата. Той е извършен от частната фирма "Детект БГ" ЕООД и резултатите от него са показали коренно противоположни резултати на първия.

 

 

""

 

 

Заради разминаването от фирмата, осъществила втория тест, са посъветвали играчите да се подложат на трети. "От 21 години съм в "Черно море", 12 от тях са в мъжете, като в седем от тях съм капитан. Да се опетни по такъв начин моето име…", коментира  37-годишният Георги Илиев, който бе повикан в националния отбор от новия селекционер Красимир Балъков. "Първоначално помислих, че е шега. После всичко премина в ярост и гняв. Много тежък момент за мен. Тук съм, за да кажа, че няма такова нещо. Това е една долна лъжа и всичките шестима души сме чисти", каза още футболистът.

 

 

Обект на съмнение е домакинската загуба на "Черно море" от "ЦСКА-София" с 1:3 на 4 май. Това става втори съмнителен мач с участието на този отбор през сезона. На 7 май БФС извади от Първа лига аутсайдера "Верея", след като негови мачове се оказаха в списъка с тези с подозрително много залози от системата за ранно предупреждение на УЕФА. Един от тези двубои бе гостуването на "ЦСКА-София" в Стара Загора, завършило с победа 1:0. Тогава от "Верея" посочиха именно този мач като такъв, който няма как да уредят, с аргумента, че столичният тим е много по-силен и те не са виновни, че е победил "само с 1:0", коментира спортният директор на "ЦСКА-София" и дясна ръка на собственика Гриша Ганчев още от "Литекс" – Стойчо Стоилов.

 

 

""

 

Същевременно "ЦСКА-София" излезе с декларация по случая:  " Армейци, футболният сезон завърши, но след последния мач вър ху нас се изля поредна та доза медийна помия. За да се отклони вниманието от случващото се на стадиона в Разград, което в крайна сме така реши изхода на първенството, услужливо сайтове и медии подеха в хор новата долнопробна и откровена лъжа, че половин отбор на Черно море са се провалили на детектор на лъжата заради двубоя с ЦСКА и за това са освободени от тима си. Искаме отговорно и категорично да заявим, че клубът ни не използва подобни начини за печелене на срещите си . Обвиненията срещу нас са инсинуации, целящи да ни компрометират и същевременно да прикрият очевадната липса на феърплей при решаване на спора за титлата", пише в изялвението. 

 

 

Източник: Спортал

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции