<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=86797" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Първи призив...

Цялото изпълнително бюро на БСП подаде оставка… без Корнелия Нинова (видео)

05 Април 2021
0 7038

“Аз няма да подавам оставка, предстоят формирането на нов парламент, важни въпроси за държавата и евентуални предсрочни избори”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на първата си пресконференция след изборите. Тя обяви, че цялото изпълнително бюро на социалистите подава оставка, но партията не може да си позволи да остане без ръководител.

“За нас това е тежка загуба, но апокалиптичните картини, които се чертаят от някои говорители за БСП, са пресилени”, каза председателят на социалистите като се аргументира, че партията и друг път е била в такова състояние и е излизала от него с поглед напред.

Цялото изпълнително бюро на БСП подаде оставка&#8230; без Корнелия Нинова (видео)

Като основна грешка и вина Нинова отчете, че в предишния парламент социалистите не са се представили като опозиция и алтернатива на статуквото, включително и чрез реформата вътре в партията.

На второ място Нинова смята, че волята на избирателите е била за идване в политиката на “нещо ново и друго”, което не е представено в политическия живот на страната в годините на прехода.

Като трета причина за изборния провал тя отчете Covid-кризата, която е повлияла на червения електорат.

Като четвърта причина тя смята, че купения, корпоративния и манипулирания вот, както и “натискът и страхът” са били безпрецедентни.

Цялото изпълнително бюро на БСП подаде оставка&#8230; без Корнелия Нинова (видео)

Председателят на левицата посочи и Мая Манолова, и Слави Трифонов като фактори, които са взели гласове от БСП.

Слави Трифонов печели вота в чужбина с почти двойно пред втория при обработени 98,06% протоколи

На шесто място тя обърна внимание, че вътре в партията е имало хора, които са работили за други партии и по този начин БСП се е борила “вътре и извън с един общ опонент. Нинова обаче не уточни кои са тези хора и обяви, че това е въпрос на вътрешнопартийна работа.

Първи призиви за оставка на Корнелия Нинова след “унизителния резултат” за БСП (аудио)

Лидерът на БСП многократно подчерта, че няма да подкрепи никакъв кабинет на ГЕРБ с или без премиер Борисов, както и, че няма да приемат дори вариант за правителство, което е подкрепено от досегашните управляващи.

Вижте във видеото цялото изказване на Корнелия Нинова, както и отговорите ѝ на журналистически въпроси!

Видео: bTV

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции